dinsdag 16 januari 2018

Agentschap Telecom trekt FM-vergunning Fresh FM in

Agentschap Telecom trekt de FM-vergunning en de hieraan gekoppelde DAB+ vergunning van Fresh FM per 31 augustus in. Dit omdat de vergunninghouder structureel meerdere frequenties niet in gebruik heeft genomen ondanks de geboden kansen hiertoe.

De vrijgekomen frequentieruimte met een looptijd tot 1 september 2022 zal opnieuw worden geveild.

De Nederlandse zender Fresh FM is eigendom van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland (Scoezh). Deze stichting heeft sinds 2003 een vergunning voor het gebruik van frequentieruimte voor niet-landelijke commerciële radio-omroep. De vergunning loopt tot 1 september 2017.

Het agentschap heeft geconstateerd dat meer dan de helft van de frequenties niet werd gebruikt. Dit is in strijd met de vergunningsvoorwaarden. In 2016 is door het agentschap een traject gestart om Scoezh te bewegen alle frequenties in gebruik te nemen. Dit heeft niet tot ingebruikname van de frequenties geleid.

Via een voorlopige voorziening heeft Scoezh aan de rechtbank van Rotterdam gevraagd om de intrekking te schorsen en de vergunning alsnog per 1 september 2017 te verlengen. De rechtbank heeft dit verzoek op 29 augustus afgewezen.

Voor Scoezh betekent deze uitspraak dat zij met ingang van 31 augustus 2017 geen vergunninghouder meer is. Ze mag niet meer op kavel B05 en digitaal via de ether (DAB+) uitzenden. De vrijgekomen frequentieruimte zal opnieuw worden geveild.

Bron: AT/BM

Bericht delen