dinsdag 16 januari 2018

Adres Onbekend verhuist naar Radio 5

Het KRO-radioprogramma Adres Onbekend moet verdwijnen van Radio 2. In het nieuwe seizoen wordt het programma dat al veertig jaar bestaat, verplaatst naar het veel minder beluisterde Radio 5. Presentator Ron Kas (foto) is boos.

Kees Toering, zendermanager van Radio 2 wil meer dertigers en veertigers naar de zender trekken. “Een radiostation vergt regelmatig onderhoud. Als we niets doen, worden onze vaste luisteraars alleen maar ouder,” zei hij vorig jaar in de Volkskrant.

Adres Onbekend is zondag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren. Vanaf september verhuist het naar de vrijdagmiddag op Radio 5. “Het is alsof je van het stadion naar het bijveld wordt verwezen,” zegt presentator Ron Kas in het AD. “Ik was boos, maar voel me nu vooral verdrietig.”

Radio 2 moet verjongen. “De zendermanager wil daar een andere tone of voice: korter en sneller. Daar hebben we al aan meegewerkt. En met groot succes. In de doelgroep 35 tot 54 jaar scoren we sinds januari het zendergemiddelde.” Toch moet het programma van de zender. Kas: “Nu vrezen we dat Radio 2 gewoon oppervlakkiger moet. Een plaatje, een praatje, een nieuwsbulletin, en dat is dat dan weer.”

Inmiddels kunnen luisteraars online een petitie tekenen om Adres Onbekend op Radio 2 te houden.

Adres Onbekend gaat al veertig jaar op zoek aar uit het oog verloren familie, vrienden en liefdes. Het programma is in die tijd gepresenteerd door Kees Schilperoort, Anne van Egmond, Lex Lammen, Maartje van Weegen, Violet Falkenburg, Hans van Willigenburg, Rocky Tuhuteru, Angelique Stein, Ruud Hermans, Jeanne Kooijmans en Ron Kas.

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen