dinsdag 16 januari 2018

Actieweek voor Groot Nieuws Radio

Na het slechte nieuws over de financiële situatie bij Groot Nieuws Radio zijn er nu enige positieve ontwikkelingen. Van 9 tot en met 13 maart is er een actieweek om een gezonde toekomst voor Groot Nieuws Radio mogelijk te maken. Tegelijkertijd sluit de zender een faillissement niet uit.

Vier christelijke ondernemers hebben initiatief genomen om het mogelijk te maken dat de hele week het multifunctionele gebouw de Basiliek gebruikt mag worden. Dit betekent dat er onder andere beschikking is over een grote concertzaal, gebedsruimte, grand café en meerdere muziekstudio’s.

De hele week zijn luisteraars welkom om langs te komen. Ze kunnen zelf hun donatie brengen, luisteren naar concerten en meekijken in de studio om de presentatoren te ontmoeten en bemoedigen. Thuis is alles te volgen via een live videostream.

Luisteraars, ondernemers, christelijke organisaties zoals de EO en stichting Opwekking en leden van de businessclub dragen bij door diensten of mensen beschikbaar te stellen. Ron de Rover, bestuurslid van Groot Nieuws Radio: “We vragen vrijmoedig aan iedereen om mee te doen. Het is bemoedigend om te zien dat zoveel luisteraars en organisaties in beweging komen.”

De Rover legt uit wat de insteek van het slotconcert door de band Sela is op 13 maart: “We hopen en verwachten dat we kunnen danken voor de redding van Groot Nieuws Radio. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, laten we dan alsnog danken voor wat we in zeven fantastische jaren hebben gekregen in Groot Nieuws Radio.”

De zender komt ruim 1 miljoen euro tekort en moet op korte termijn 600.000 euro betalen aan leveranciers en de Belastingdienst.

Bron: Groot Nieuws Radio/Broadcast Magazine

Bericht delen