dinsdag 16 januari 2018

Actie voor behoud De Staat van Stasse

Het NPO Radio 2-programma De Staat van Stasse met presentator Stefan Stasse dreigt te verdwijnen naar NPO Radio 5. Veel luisteraars vinden dat een slecht plan. Er is een petitie gestart op Petitie24.nl. Daar zijn inmiddels ruim 600 handtekeningen geplaatst.

De initiatiefnemers schrijven: ‘Het mooiste programma van de Nederlandse radio dreigt te verdwijnen van Radio 2. Dit is het plan van de bestuurders zonder rekening te houden met de luisteraars. Dit kan natuurlijk niet! Om de Staat op Radio 2  te handhaven, starten wij, de luisteraars, deze petitie: want de Staat is van ons. En de Staat moet blijven! Dit is het moment om je stem te laten horen. De nieuwe programmering wordt pas in oktober definitief vastgesteld. Dus precies op tijd om de bestuurders te laten weten dat zij in dienst zijn van ons, de luisteraars.’

De Staat van Stasse is een programma van KRO-NCRV, dat sinds september 2013 van maandag tot en met donderdag wordt uitgezonden tussen 20.00 en 22.00 uur op NPO Radio 2. De makers van De Staat van Stasse hebben een zeer goede reputatie op radiogebied. Ze waren eerder verantwoordelijk voor het Theater van het sentiment, het Radio 2-programma dat in 2001 werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en in oktober 2007 met de De Gouden RadioRing.

Bron: BM

Bericht delen