dinsdag 16 januari 2018

Actie in Vondelpark voor behoud NPO Radio 6

In het Vondelpark in Amsterdam vroegen diverse artiesten maandagmiddag aandacht voor NPO Radio 6. Ze willen dat de politiek de soul- en jazz-zender niet laat opheffen, omdat er anders te weinig jazz op de radio te horen is.

Het evenement werd bijgewoond door ruim 6000 belangstellenden. In maart werd bekend dat de publieke omroep van plan is vanaf volgend jaar te stoppen met NPO Radio 6.

Het concert is een initiatief van Jazz Orchestra of the Concertgebouw. “We wilden een groot signaal afgeven, dus hoe meer soul- en jazzfans in het park, hoe beter”, aldus Juan Martinez, de zakelijk leider van het jazz-gezelschap. Volgens hem is NPO Radio 6 onmisbaar voor de Nederlandse soul en jazz. “Het is het platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen.”

NPO Radio 6-diskjockey Winfried Baijens zegt dat het bestaan van de radiozender vooral voor beginnende artiesten belangrijk is. “Het werkt nog steeds zo in deze moderne tijd van Spotify en dergelijke, dat je radio nodig hebt om een klein beetje door te kunnen breken. Ik noem maar even Wouter Hamel en Caro Emerald, die voor het eerst op onze zender werden gedraaid.”

Columnist en media-expert Marianne Zwagerman zei in het NPO Radio 1 programma De Ochtend dat de zender wat haar betreft kan verdwijnen. “Je kunt niet alle niches bedienen. Ik ben zelf een enorme liefhebber van moderne country & western en dat hoor ik nooit bij publieke zenders. Dat geeft ook niet, want ik beluister het via YouTube en dergelijke en dan blijf ik goed op de hoogte van deze muziek.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen