dinsdag 16 januari 2018

538 en SLAM!FM in opstand tegen besluit Koninginnedag

Radio 538 en SLAM!FM komen in actie tegen het besluit van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan om de stations geen vergunning meer te verlenen voor Koninginnedagfeesten in het centrum van Amsterdam.

Radio 538 en SLAM!FM roepen hun luisteraars op petities te ondertekenen die sinds vrijdagmiddag op de websites van beide radiostations staan. Doel is zo veel mogelijk steunbetuigingen te verzamelen om die op 17 november aan te bieden aan het stadsbestuur. Het besluit heeft onder luisteraars ontzettend veel reacties losgemaakt. Het gaat inmiddels al behoorlijk los via sms, e-mail en op sociale media.

Van der Laan motiveerde het besluit in het Radio 1 Journaal: “Koninginnedag in Amsterdam wordt elk jaar drukker, dronkener en agressiever. Wij gaan niet wachten tot hier iets gebeurt à la Duisburg. Dat willen we voor zijn”, aldus de burgemeester. Bij de Love Parade in Duisburg vielen vorig jaar 21 doden, toen paniek ontstond in de toegangstunnel.

“Veel Amsterdammers vinden Koninginnedag niet leuk meer. En nog belangrijker; ze vinden het niet veilig meer. Afgelopen Koninginnedag hadden we 287 arrestanten en 522 ambulanceritten, die vrijwel allemaal aan alcohol waren gerelateerd. Ik wil niet dat er doden vallen.”

De actie van Radio 538 heet Museumplein = 538. De actie van SLAM!FM heeft als titel: Het beste Koninginnedagfeest van Nederland hoort op het Rembrandtplein.  Meer informatie is hier te vinden.

Bron: NOS/De Telegraaf

Bericht delen