3FM Serious Request: Lifeline vandaag van start
dinsdag 18 december 2018

3FM Serious Request: Lifeline vandaag van start

Vanaf dinsdagavond komt NPO 3FM samen met heel Nederland in actie om levens te redden voor het Rode Kruis met 3FM Serious Request: Lifeline. Drie teams met 3FM-dj’s trekken te voet door het land van actie naar actie, elk team vanaf een ander punt in Nederland, om op Kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht.

Dat doen ze deze eerste editie van het nieuwe concept om geld op te halen voor drie doelen: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman bijten dinsdagavond om 21.00 uur het spits af vanaf Vlieland. Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert en het startpunt van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen is Hengelo.

TivoliVredenburg is de thuishaven van de actie. Tijdens 3FM Serious Request: Lifeline kunnen luisteraars daar de hele week terecht voor optredens, workshops en lezingen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Rode Kruis. Feesten voor het goede doel? Kom in Utrecht dansen tijdens Franks Feestje, meezingen op de Hollandse avond of naar een intiem concert van SYML. Carry Slee leest voor met De Jeugd van Tegenwoordig en Franks Feestje trapt het weekend in stijl af.

De 3FM-dj’s worden na hun barre wandeltocht op Kerstavond 24 december onthaald in TivoliVredenburg. 3FM Serious Request: Lifeline is ook 24 uur per dag te volgen op NPO 3 extra (KPN Zender van de Maand 28, Ziggo 128) en op 3FM.nl. NPO 1 zendt overdag de speciale 3FM Serious Request: Lifeline-updates uit (ondermeer dagelijks voor het NOS Journaal van 18.00 uur) gepresenteerd door Joram Kaat. NPO 3 geeft een uitgebreid overzicht aan het einde van de dag, gepresenteerd door Maurice Lede.

Op Kerstavond is er vanaf 19.25 uur een registratie van de eindshow te zien op NPO 3. Hierin wordt het eindbedrag bekend gemaakt. De tv-uitzendingen van 3FM Serious Request: Lifeline worden verzorgd door NTR.

Bron: NPO/BM

Bericht delen