dinsdag 16 januari 2018

3300 handtekeningen voor behoud AM-zender Groot Nieuws Radio

Zo’n 3300 mensen hebben een petitie ondertekend waarin ze vragen de zendmast te laten staan die Groot Nieuws Radio (GNR) gebruikt om uit te zenden via de middengolf. 

GNR is het enige landelijke Nederlandse radiostation dat nog uitzendt via een AM-frequentie. Beheerder Novec wil de mast in Zeewolde daarom eind augustus verwijderen. Luisteraar Rianne Dekker begon samen met enkele anderen een handtekeningenactie om Novec op andere gedachten te brengen. Het christelijke radiostation onderhandelt met Novec over het voorlopige behoud van de mast.

Groot Nieuws Radio wil graag ook na augustus blijven uitzenden via de middengolf. “Ondanks de goede kwaliteit, is DAB+ nog relatief onbekend onder de Nederlandse bevolking. Daarom blijft onze inzet om ook nog na 31 augustus 2017 te blijven uitzenden via de middengolf”, aldus Wilfred Hardeman, directeur van de radiozender.

De Autoriteit Consument en Markt stelde Novec eerder in het gelijk waardoor het er naar uit ziet dat de uitzendingen op de middengolf per september mogelijk toch moeten worden stopgezet. Novec zou graag windmolens willen plaatsen op de locatie van het huidige zenderpark. 

Bron: ND/BM

Bericht delen