192 Museum gaat sluiten
dinsdag 26 februari 2019

192 Museum gaat sluiten

Het 192 Museum in Nijkerk gaat binnenkort dicht. Juul Geleick meldt aan Spreekbuis.nl: “Het museum sluit eind augustus z’n deuren. Iedereen van de zeezendergeneratie is nu wel geweest. We doen nog wel een grote afsluitende reünie voor oud-medewerkers en dan is het afgelopen.”

Het 192 Museum (voorheen 192 & Demis Roussos Museum) in Nijkerk is gewijd aan de ’the golden years of Dutch pop music’, de bovenverdieping aan zeezenders in het algemeen en Radio Veronica in het bijzonder. Initiatiefnemers waren Ad Bouman en Juul Geleick, beiden voormalig technicus bij Radio Veronica. Bert van Breda is een vennoot. De financiering kwam voor een deel van voormalig deejay Lex Harding.

In het museum staan twee nagebouwde studio’s en een bar van de drive-in show. Verder zijn er ook allerlei schaalmodellen van zendschepen, dit naast originele apparatuur, platen, foto’s en krantenknipsels. In allerlei kamers zijn jingles en tunes te horen en in de lange gang vult een portretgalerij van oud-medewerkers van Veronica de muren. Het museum is voorlopig nog geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen