dinsdag 16 januari 2018

1750ste uitzending De Nieuwsshow

Mieke van der Weij en Peter de Bie presenteren zaterdag de 1750ste uitzending van De Nieuwsshow bij AVROTROS op NPO Radio 1. In 1981 was het programma voor het eerst te horen. De Nieuwsshow is één van Neerlands langstlopende radioprogramma’s en het best beluisterde radioprogramma op NPO radio 1.

Tijdens de feestelijke uitzending blikken Van der Weij en De Bie terug met één van de vaste Nieuwsshow-gasten: Amerika-deskundige Willem Post die al 25 jaar te gast is in het programma. Verder is er een bijzondere boekenrubriek met vaste recensenten Onno Blom en Ingrid Hoogervorst en aandacht voor De Grote Van Gogh Atlas, de comeback van wind in de scheepvaart, Harry Piekema over zijn leven na Albert Heijn en bijdragen van de luisteraars. Ook is er livemuziek, taart en natuurlijk champagne.

Samen presenteren Van der Weij en De Bie al veertig jaar De Nieuwsshow. De Bie begon 21 jaar geleden, als opvolger van Willem Bosboom. Na diverse combinaties schoof Mieke van der Weij negentien jaar geleden aan. Sindsdien brengen ze al bijna twintig jaar (bijna) elke zaterdagochtend samen door.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen