100% NL komt met de Meezing Top 1000
zaterdag 9 september 2023

100% NL komt met de Meezing Top 1000

Het meezingen met muziek heeft een positief effect op de gezondheid. De aanmaak van het zogenaamde knuffelhormoon kan stress laten verminderen, terwijl samen meezingen ook nog eens kan leiden tot meer zelfvertrouwen.

Uit onderzoek van Panel Inzicht blijkt dat 97% van de Nederlanders wel eens meezingt met hun favoriete muziek. Radiostation 100% NL lanceert daarom nu de Meezing Top 1000.

De luchtmicrofoon kan erbij gepakt worden wanneer vanaf maandag 11 september de duizend beste meezingers gedraaid worden bij 100% NL. De lijst is samengesteld door de luisteraars van het station en de kans is groot dat er vooral op de weg meegezongen wordt. Nederlanders zingen namelijk het liefst mee in de auto, maar ook tijdens het koken of het doen van het huishouden wordt er veelvuldig meegezongen.

Meezingen is volgens neuropsycholoog Erik Scherder goed voor de mens, bevestigt hij in een interview met 100% NL: “Door mee te zingen maakt je lichaam een stofje ‘oxytocine’ aan, ook wel knuffelhormoon genoemd. De aanmaak van dit hormoon kan stress en angst doen verminderen. Als je meezingt met vrienden of collega’s en daarin hetzelfde ritme aanhoudt, kan dit voor verbinding zorgen. Daarbij maakt het genre niet uit, zo lang je maar meezingt met muziek waarvan je houdt.”

Elke werkdag vanaf 08.00 uur presenteren artiesten van bekende meezinghits een uur lang mee in ochtendshow met Giorgio Hokstam. Onder andere Guus Meeuwis, Nielson, Mart Hoogkamer en Edsillia Rombley zijn co-presentator tijdens de 100% NL Meezing Top 1000.

Luisteraars kunnen elke dag ook live op de radio meezingen met het spel Finish the lyrics en maken daarbij kans op een arrangement voor zes personen bij karaokebar Duke of Tokyo.

Bron: 100% NL/BM

Bericht delen