dinsdag 16 januari 2018

100% NL Awards voor O’G3NE en Kensington

De 100% NL Awards 2016 gaan naar O’G3NE, Marco Borsato, Kensington, Miss Montreal, Maan en Sam Feldt, Lucas & Steve ft. Wulf. Niet eerder werd er door de luisteraars van 100% NL zo massaal gestemd.

De artiesten namen gisteravond tijdens een feestelijke uitreiking in A9Studios in Uitgeest hun 100% NL Award in ontvangst. De prijzen werden uitgereikt door onder anderen Bertie Steur (winnares Expeditie Robinson), kickbokser Rico Verhoeven, Buddy Vedder en Robin Martens (winnaars Dance Dance Dance). Ook waren er optredens van Diggy Dex & Paul de Munnik, Sam Feldt, O’G3NE en Nick & Simon. De uitreiking was te volgen op 100% NL en via de social media-kanalen van het radiostation.

O’G3NE is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet voor de categorie Zangeres van het Jaar. De zusjes zijn ongekend populair en kunnen nu al rekenen op een trouwe schare fans tijdens het Songfestival. In de categorie Zanger van het Jaar versloeg Marco Borsato zijn collega’s Dotan, Guus Meeuwis, Nick & Simon en Douwe Bob. Het is de zesde 100% NL Award die de ongekroonde koning van de Nederlandse Popmuziek mee naar huis mag nemen.

De 100% NL Award voor Band van het Jaar is voor Kensington. Vorig jaar gingen zij er ook al met deze prijs vandoor. Miss Montreal kreeg een award voor het album Don’t Wake Me Up. The Voice of Holland-winnares Maan werd door maar liefst 48% van de luisteraars gekozen tot de Doorbraak van het Jaar. De samenwerking tussen Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf, waar de hit Summer On You uit voortkwam, sleept de 100% NL Award voor Hit van het Jaar in de wacht. De 100% NL Oeuvre Award 2016 werd vorig jaar uit handen van Winston Gerschtanowitz uitgereikt aan Nick & Simon. 

Bron: 100% NL/BM

Bericht delen