dinsdag 16 januari 2018

100% NL Award voor Nick & Simon

Nick & Simon, The Common Linnets, Nielson en Sjors van der Panne zijn door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. De 100% NL Award voor Artiest van het jaar is voor Nick & Simon. Zij wonnen de prijs voor de derde keer.

The Common Linnets kregen de 100% NL Award voor Album van het jaar. Hun plaat was met grote afstand de best verkochte in 2014. Nielson sleepte de 100% NL Award voor Hit van het jaar in de wacht met Sexy als ik dans. Vorig jaar viel Nielson ook al in de prijzen voor het duet Hoe met Miss Montreal.

The Voice of Holland runner-up Sjors van der Panne werd door 51% van de luisteraars gekozen tot Doorbraak van het jaar. De 100% NL Oeuvre Award 2014 werd vorig jaar al uitgereikt aan Marco Borsato. Programmadirecteur Roland Snoeijer: “2014 was een prachtig jaar voor de Nederlandse muziek. Maar liefst 19 albums van Nederlandse makelij stonden bovenaan de hitlijsten. En niet alleen Nederland genoten we van onze eigen successen: Mr. Probz en The Common Linnets scoorden met hun muziek zelfs wereldwijd succes. Als 2015 net zo veel succesvolle muziek oplevert als het afgelopen jaar, verheug ik me nu al op de komende 100% NL Awards.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen