Article header image
Article header image

Bilal Wahib

“Ik doe het voor mijn moeder. Marokkaanse moeders scheppen graag op. Dan kan ze zeggen: mijn zoon heeft zijn hbo-diploma gehaald. Dat doe ik graag voor haar.” Succesvol acteur en presentator Bilal Wahib wil met privélessen toch de Toneelschool afmaken (VARAgids)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Rob Trip

“Ik vind dat mensen die heel veel kunnen, zich wel een beetje mogen aanstellen. Daar heb ik zelfs een zwak voor – en nee, ik ga geen namen noemen. Maar het vervelende is dat de meeste aanstellers helemaal niks kunnen. Die combinatie is onverdraaglijk.” NOS Journaal-presentator Rob Trip (VARAgids)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Linda de Mol

“Bij Net5 zit ik voor het eerst aan de andere kant, ik zie hoe producenten nieuwe ideeën komen pitchen. Heel interessant om mee te maken. Officieel heet ik creatief directeur, een iets te pompeuze titel. We hebben een aantal programma’s gemaakt onder de titel ‘Net5 powered by Linda’, zoals De K van Karlijn en Ik word prostituee. Dat gaat met vallen en opstaan, het is moeilijker dan ik dacht. Het is niet zo dat alle lezeressen van Linda naar Net5 kijken. Om dat te bereiken moet je eerst zo veel aandacht creëren. Bij tv-kijkers zit je met vaste patronen, dat is moeilijk te doorbreken.” Linda de Mol (de Volkskrant)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Harm Edens

“Ik moet alles zien en lezen. Het zal mij niet gebeuren dat ik tijdens een opname iets niet weet. Ik moet het nieuws op zijn minst volledig afgrazen. Ook als ik geen zin heb. Ik ben verantwoordelijk om de captains en gasten terecht te wijzen, mochten ze iets niet bij het juiste eind hebben. Ik ben een beetje de factchecker, hoewel ik dat niet vaak hoef te doen.” Harm Edens, presentator Dit Was Het Nieuws (Nu.nl)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Sergio Vyent

“Men heeft een bepaald beeld van me: open, toegankelijk, aardig. Dus dat is ook wat ze verwachten. Als ik niet lekker in mijn vel zit, moet ik dus eerst nadenken of ik wel naar buiten wil. Dat is voor het eerst in mijn leven, en raar.” Sergio Vyent, de gastheer in het programma First Dates (VARAgids)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Défano Holwijn

“Ik heb weleens gesprekken gehad met tv-producenten. Maar ik merk dat ik niet op waarde word geschat. Ik heb 300 duizend abonnees op YouTube, 330 duizend volgers op Instagram en draai een liveshow met dagelijks 50 duizend kijkers. Ik bereik jongens en meisjes die geen talkshows bekijken of kranten lezen. Dus bied me geen broodje kaas wanneer je me wilt inhuren. Of vinden jullie het niet indrukwekkend wat ik heb gedaan? Televisie is een kinderdroom, en diep van binnen voel ik: dat gaat gebeuren.” Défano Holwijn presenteert de Instagramshow FC Avondklok (de Volkskrant)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Marcel Gelauff

“Corona heeft de scherpte in de maatschappelijke discussie verergerd. Sommige mensen worden al boos als ze een perspectief in het nieuws zien dat niet van hen is. Dat verwijten ze alle media, maar als NOS hebben wij er relatief veel last van. We zijn groot, vallen op en worden betaald met publiek geld. Misschien is niet overal duidelijk dat we onafhankelijk zijn.” Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws (de Volkskrant)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Betty Glas

“Als ik me verplaats in de gemiddelde tv-kijker, dan zie ik die Haagse verslaggevers aan talkshowtafels zitten, om politieke besluiten te duiden. Dat is iets anders dan uitleggen, maar misschien komt het daardoor dat sommige mensen denken: het is één pot nat. (…) Journalisten staan niet aan de kant van de macht, we willen kwetsbare mensen een stem geven. Soms zou ik naar die fake news-roepers willen schreeuwen: ‘Wat denk je dat er gebeurt als wij niet meer verslag kunnen doen van demonstraties? In zo’n land wil je niet leven!’ Maar die boodschap komt toch niet over.” Betty Glas, verslaggever RTL Nieuws (de Volkskrant)

Bericht delen

Article header image
Article header image

Allard Berends

“Als we naar Urk gaan, weten we dat er gedoe gaat komen. Daarom sturen we altijd een tweede verslaggever mee. We gaan er niet naartoe in een wagen met ons logo, maar in anonieme auto’s. En als er rellen zijn, filmen we die soms alleen met een telefoon. Het gaat om meer dan gescheld. Het zijn directe dreigementen: als je nu niet opzout, verbouwen we je. En er is sprake van fysiek opdringerig gedrag.” Allard Berends, directeur en hoofdredacteur van Omroep Flevoland (de Volkskrant)

Bericht delen