YouTube laat gebruikers achtergrond van video’s aanpassen
zondag 4 maart 2018

YouTube laat gebruikers achtergrond van video’s aanpassen

Google werkt aan een functie voor YouTube Stories waarbij gebruikers de beelden achter zichzelf kunnen aanpassen zonder dat daar een groen scherm voor nodig is. Voor de nieuwe functie wordt kunstmatige intelligentie gebruikt, legt Google op zijn blog uit.

De kunstmatige intelligentie kan personen onderscheiden van de achtergrond. Zo kunnen gebruikers die achtergrond vervangen voor een foto of video, zodat het lijkt alsof ze ergens anders staan.

Dat vervangen van een achtergrond gebeurt al jaren in films, maar daarbij wordt vaak een groen doek gebruikt. De felgroene kleur kan makkelijk door iets anders vervangen worden.

Nieuwe telefoons zoals de iPhone X hebben een dieptesensor en kunnen de gebruiker op die manier van de achtergrond onderscheiden. De methode van Google werkt met alle normale camera’s op telefoons.

De kunstmatige intelligentie zoekt naar menselijke figuren, en herkent die aan hun haar, wenkbrauwen, neus, lippen, ogen, bril, kleding en meer.

Alles wat niet bij het herkende persoon hoort, is volgens het systeem de achtergrond en kan vervangen worden. Ook wordt de belichting op het gezicht van de gebruiker aangepast, zodat die past bij de achtergrond.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen