XS2RADIO start met Corona Nieuws Radio 24/7
donderdag 19 maart 2020

XS2RADIO start met Corona Nieuws Radio 24/7

De Hilversumse startup XS2RADIO zet vanaf donderdag haar audio-platform in om Nederlanders dag en nacht te voorzien van het meest actuele nieuws over het coronavirus.

Het XS2RADIO-platform biedt uitgevers de mogelijkheid om hun bestaande tekstcontent in een radiostream om te zetten om hun doelgroep op andere momenten te kunnen bereiken. XS2RADIO heeft van NOS de ruimte gekregen om de nieuwsfeed van NOS.nl als demo te gebruiken om belangrijke actualiteiten ook in audio te brengen.

Richard Otto (Co-founder XS2RADIO): “Met Corona Nieuws Radio 24/7 bieden we een nieuwe mogelijkheid om het nieuws in audio te volgen. De radiostream is ook goed te gebruiken voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden, maar ook de circa 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Zij kunnen hiermee, op laagdrempelige wijze, betrouwbare informatie tot zich nemen.”

Sebastian Plasschaert (Co-founder XS2RADIO): “Dankzij de NOS kunnen we experimenteren met het filteren van nieuwsberichten binnen een RSS feed op basis van zoektermen, waardoor we dedicated nieuws in audio kunnen brengen. De gehele dag wordt het meest actuele tekstnieuws over Corona van de NOS.nl-newsfeed opgehaald en binnen enkele seconden omgezet in audio. Nederlanders, die niet in de gelegenheid zijn om te lezen, kunnen hierdoor continue op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten. In deze teststream zetten we alle nieuwsartikelen tot twee duizend karakters om in audio.”

Corona Nieuws Radio 24/7 is als demo hier te beluisteren.

Bron: XS2RADIO/BM

Bericht delen