WNL lanceert podcastserie De Diamantroof
maandag 17 juni 2024

WNL lanceert podcastserie De Diamantroof

Het is de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis: in 2005 gingen overvallers er op Schiphol vandoor met zakken vol diamanten ter waarde van bijna zeventig miljoen euro.

In de nieuwe podcastserie Het Misdaadbureau Extra: De Diamantroof van Omroep WNL en NPO Radio 1 doen hoofdrolspelers bijna twintig jaar later voor het eerst hun verhaal, waaronder een van de slachtoffers. Hoe liepen de diamantrovers in de val? In een zesdelige serie nemen podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel je mee in de zoektocht van de rechercheurs die in een jarenlang kat-en-muisspel verwikkeld raken met de daders.

Maaike Timmerman: “Het onderzoek naar de diamantroof zit vol bizarre plottwisten en wendingen. Lange tijd lijkt het alsof de daders ermee weg komen. Ik vind het heel bijzonder dat direct betrokkenen voor het eerst willen vertellen over hoe ze jacht maakten op de overvallers. Ze zijn heel openhartig over de hoogte- en de dieptepunten en brengen ons steeds dichterbij de daders, die al voor de diamantroof berucht waren in politiekringen.”

Hoe is het om oog in oog te staan met deze gewapende overvallers? Welke impact heeft dat tot op de dag vandaag? Voor het eerst deelt een van de slachtoffers zijn verhaal in De Diamantroof. Podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel spreken daarnaast met mensen die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het oplossen van de zaak, waaronder teamleiders Roy Regterschot en Richard van Schaijk die vanuit de Marechaussee de onderzoeken naar de diamantroof coördineren. Ook Officier van Justitie Saskia Wildemors verleent medewerking aan de podcast en vertelt onder andere over de grootscheepse undercoveroperatie die op touw wordt gezet.

De eerste drie afleveringen van de podcastserie De Diamantroof zijn nu te beluisteren in je favoriete podcast-app. Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Maaike Timmerman is bekend van Goedemorgen Nederland (NPO 1) en Het Misdaadbureau (NPO Radio 1) en stond als maker aan de wieg van de eerdere WNL-documentaireserie De Zaak van je Leven. Sandra van den Heuvel is onderzoeksjournalist bij Het Misdaadbureau van Omroep WNL en heeft bijna 15 jaar ervaring bij meerdere misdaadprogramma’s voor zowel publieke als commerciële omroepen.

Bron: WNL/BM

Bericht delen