Winnaars NTR Podcastprijs 2022 zijn bekend
maandag 27 juni 2022

Winnaars NTR Podcastprijs 2022 zijn bekend

Pauline Augustyn en Tinneke van Ransbeeck zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2022. Hun podcasts zijn beloond met respectievelijk de eerste en de tweede prijs.

In een spannende finale moesten ze opnemen tegen acht andere genomineerde jonge podcastmakers uit Nederland en België. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg Utrecht.

Pauline Augustyn maakte met Le village des fous een gedramatiseerde documentaire over een onverklaarbare gekkenplaag in een Frans dorpje in 1951. ‘Gedurfd en tof’, noemde de jury deze inzending in haar juryrapport. ‘De semi-fictieve vorm is intrigerend, de acteurs zijn overtuigend en het geluidsontwerp mooi en gelaagd.’ Met veel enthousiasme kende de jury Pauline de eerste prijs toe.

De tweede prijs ging naar Tinneke van Ransbeeck voor haar documentaire Stormjager, over drie Nederlanders die op onweer en tornado’s jagen. Volgens de jury ‘een inzending met veel lucht en humor, kleurrijke figuren en een poëtische vertelwijze.’

Er was ook nog een publieksprijs te vergeven, die Lieselot Mariën in ontvangst mocht nemen. Zij had met het verhaal Roshi over een zwerm bijen en de verdwijning van een zenleraar beduidend meer stemmen binnengehaald dan de overige producties.

Tot slot reikte de Dutch Directors Guild ook een prijs uit. Rokhaya Seck, die het verhaal De ik-en-mijn-pik-man maakte, kreeg een coachingsbon waarmee zij begeleiding van een ervaren maker kan krijgen bij haar verdere carrière.

Alle genomineerde inzendingen, aangevuld met interviews met de makers, zijn terug te luisteren op het podcastkanaal van de NTR Podcastprijs.

Bron: NTR/BM
Foto: Ben Houdijk (Tinneke van Ransbeeck, Pauline Augustyn, Rokhaya Seck en Lieselot Mariën)

Bericht delen