VPRO Zomergasten start met podcast
dinsdag 17 juli 2018

VPRO Zomergasten start met podcast

Vanaf dit seizoen is VPRO Zomergasten ook als podcast te beluisteren. Op de woensdag na elke tv-uitzending komt het integrale gesprek tussen presentator Janine Abbring en haar gast online.

Daarbij zijn de fragmenten niet te zien, maar wel te horen. Tom Klaassen, presentator van VPRO Vrije Geluiden op NPO Radio 4, omschrijft elk fragment.

Door middel van de podcasts zijn de uitzendingen van VPRO Zomergasten tot in lengte van dagen houdbaar en terug te vinden. Tot nu toe waren ze slechts tien dagen terug te zien, vanwege alle rechten op de gekozen televisie- en filmfragmenten. Door fragmenten te omschrijven ondervangt de redactie dit probleem en blijven de gesprekken beschikbaar. Daarnaast zijn de uitzendingen nu ook beschikbaar in het buitenland en beter te volgen voor blinden en slechtzienden.

De eerste uitzending van VPRO Zomergasten is op zondag 29 juli met Romana Vrede, de podcast met Vrede staat vanaf woensdag 1 augustus online. Als voorproefje op dit nieuwe seizoen en als voorbeeld hoe de podcast kan werken, zet VPRO Zomergasten alvast een podcastaflevering online, namelijk het gesprek met Eberhard van der Laan van vorig jaar. Deze avond ging over verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in jezelf. Van der Laan was ten tijde van het gesprek al geruime tijd ernstig ziek. Hij overleed op 5 oktober 2017.

Presentator Janine Abbring won de Sonja Barend Award voor haar interview met de toenmalige burgemeester van Amsterdam. De podcast van het gesprek tussen Janine Abbring en Eberhard van der Laan is vanaf vandaag te beluisteren via de website vpro.nl/zomergastenpodcast.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen