Vier fictieprojecten geselecteerd voor de eerste Videoland Academy
donderdag 2 juli 2020

Vier fictieprojecten geselecteerd voor de eerste Videoland Academy

De fictieprojecten De Indringer, Fantoom, De Sterfshow en Dagen dat ik je Vergeet zijn geselecteerd voor de eerste Videoland Academy. De definitieve selectie van de fictieprojecten van de eerste editie van de Videoland Academy is daarmee rond.

Vier projecten onder het thema Grounded Sci-Fi gaan daarmee de volgende fase in waarin het scenario wordt geschreven en waar de makers worden gematcht aan een producent om hun films verder te ontwikkelen. De gerealiseerde films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival 2021 en zijn daarna ook te zien bij Videoland.

De volgende plannen zijn geselecteerd voor de eerste editie van de Videoland Academy:

De Indringer – Jan Verdijk
Fantoom – Leon Golterman
De Sterfshow – Johan Paul de Vrijer, Timo Ottevanger, Edson Da Conceicao, Remy Mulder, Wladimir van Heester
Dagen dat ik je Vergeet – Bodil Matheeuwsen

Antoinette Beumer, Hoofd Drama Videoland: “De Videoland Academy is ongelofelijk trots dat we vier diverse fictieplannen hebben kunnen selecteren binnen het thema Grounded Sci-Fi. Hoewel de plannen zeer verschillend zijn, is de gemene deler dat ze alle vier heel goed bij het unieke en eigenzinnige karakter van Videoland passen.”

Naast de vier fictieprojecten wordt in september ook het True Crime documentaire drieluik bekendgemaakt die door ondersteuning van de Videoland Academy gemaakt gaat worden.

Inschrijven tweede editie t/m 15 juli
Scenarioschrijvers en documentairemakers kunnen zich nog tot en met 15 juli 2020 inschrijven voor de tweede editie van Videoland Academy. De thema’s voor deze tweede editie zijn Modern Fantasy voor fictie en Familie voor documentaire.

Over de Videoland Academy
De Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak.

Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur, Nederlandse Filmacademie, Planet X en Filmmore. Kijk voor meer informatie op www.videoland.nl/academy of volg de Videoland Academy via Instagram: @Videoland.academy.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen