dinsdag 16 januari 2018

Videoland profileert zich met Zwarte Tulp

Zwarte Tulp, de eerste dramaserie van eigen bodem die alleen online wordt aangeboden, is afgelopen week al door ‘enkele duizenden’ binnen 48 uur helemaal afgekeken. Een succes voor RTL die met Videoland Unlimited bewijst dat ook Nederland het ‘on demand kijken’ omarmt, zegt directeur digitaal Arno Otto in het AD.

Zwarte Tulp is het antwoord van RTL op de thrillerserie House of Cards van Netflix. Ook Videoland Unlimited, sinds vorig jaar de online serie- en filmbibliotheek van RTL, stelde afgelopen weekend alle twaalf afleveringen van de reeks met Huub Stapel en Anna Drijver in één keer beschikbaar.

De momenteel zo’n 100.000 abonnees (onbeperkt toegang tot het aanbod voor een vast maandbedrag) vreten het op, zegt Arno Otto. Een opluchting voor de RTL-directeur digitale media. Zwarte Tulp kostte enkele miljoenen euro’s.

De serie bestaat uit 12 afleveringen van 50 minuten en is geproduceerd door NL Film, eveneens de makers van de serie Penoza en de film Mannenharten. RTL Nederland heeft de digitale tak van Videoland in augustus 2013 overgenomen.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen