Video: DutchChannels wil volgend jaar acht mediaplatforms
dinsdag 29 mei 2018

Video: DutchChannels wil volgend jaar acht mediaplatforms

Henk Bout, CEO van DutchChannels, wil volgende jaar minimaal acht nieuwe mediaplatforms in de lucht hebben. Dit biechtte hij op aan presentatrice Antoinnette Scheulderman tijdens de Broadcast Media Society. Over drie jaar moeten dat er twintig zijn. Elk kanaal richt zich op niches in de markt. DutchChannels bouwt online platforms voor doelgroepen van tien- tot vijftigduizend mensen, die bestaan uit VOD en uitingen op sociale media.

Eén van de platforms is al actief onder de naam newfaithnetwork.nl en richt zich op religie. “De EO heeft in het huidige bestel moeite om haar boodschap te brengen. Dit platform richt zich op christenen; een fanatieke, gemotiveerde groep,” aldus Bout. Andere plannen behelzen platforms over onder andere cabaret en de oorsprong van ons voedsel, genaamd Foodmakers. “Er zijn nog genoeg doelgroepen die door de mainstream media niet worden bediend. Neem bluesliefhebbers: er zijn zo’n honderdvijftigduizend voornamelijk vijftigplussers in Nederland die van blues houden. Kijk naar de populariteit van het bluesfestival en de bluestour van Johan Derksen. Een enorme niche waar dus geld te verdienen valt. Dat is iets wat we van Netflix hebben geleerd: mensen zijn bereid te betalen voor top content.”

De tweede gast van de Broadcast media Society was Sanne Visser, directeur van uitgever WPG Media. Visser is gespecialiseerd in het bouwen van mediamerken. Haar laatste wapenfeit was de lancering van het mediaplatform &C van Chantal Janzen. “Het gaat om het verhaal en het mediamerk. Niet om je expertise op het onderwerp. Ik ben hoopvol gestemd. De consument is steeds vaker bereid te betalen voor content. Dat wil zeggen, voor goede verhalen van goede mediamerken.”

Visser beaamde ook dat het verstandig om het gelijk internationaal aan te pakken: “Content alleen voor Nederland maken is een denkfout. Jongeren leren tegenwoordig in het Engels, daar ligt de toekomst. Al onze mindstyle content is al internationaal. Happinez verschijnt in het Engels, Duits en Frans, Yoga Magazine en Psychologie Magazine in het Frans en Duits. Zij nemen zo’n 80% van de Nederlandse content over en vullen de rest lokaal in. En de merchandise verkopen we ook daar. Dat zijn interessante markten.” In de BM die 15 juni verschijnt, is een uitgebreid verslag van de BMS te lezen.

Bekijk hier het sfeerverslag

Bron: BM

Bericht delen