Viaplay wil breed Nederlands aanbod tonen
woensdag 13 oktober 2021

Viaplay wil breed Nederlands aanbod tonen

De Scandinavische streamingdienst Viaplay die komend jaar de Formule 1 gaat aanbieden wil niet alleen sportliefhebbers aan zich binden. De Zweden willen ook Nederlandse shows, series en documentaires gaan vertonen.

De vele sportrechten die Viaplay al opkocht – denk aan de Formule 1, darts, Premier League en de Duitse Bundesliga – zijn nog maar het begin. Dat zegt Filippa Wallestam, programmahoofd van Viaplay, tegen het AD in het Franse Cannes. Daar vindt momenteel de internationale televisiebeurs MIPCOM plaats.

“Zie de live sportwedstrijden als een entreeticket naar de rest van ons aanbod. We willen ook zelf Nederlandstalige shows, series en documentaires gaan bieden.” Wallestam is al in gesprek met Nederlandse tv-producenten over de ontwikkeling daarvan. Viaplay wordt daarmee een concurrent van Videoland, NPO Start, NPO Plus en KIJK.

Hoeveel een abonnement bij Viaplay (onderdeel van NENT Group) gaat kosten is nog onbekend. In Noorwegen kost het totaalpakket, inclusief sport, 32 euro per maand. In Nederland zal dat waarschijnlijk goedkoper zijn.

Bron: AD/BM

Bericht delen