Vanaf augustus is Viaplay flink duurder
maandag 25 juli 2022

Vanaf augustus is Viaplay flink duurder

Gebruikers van de streamingdienst Viaplay moeten op korte termijn een hoger bedrag betalen. Na de raceweekenden in Frankrijk en Hongarije schuift de prijs van de streamingdienst omhoog van € 9,99 naar € 13,99 per maand.

De prijsstijging zorgt voor een nog groter verschil met de prijs van streamingdienst F1TV. Daar betaal je € 7,99 per maand om Max Verstappen te zien strijden om de wereldtitel.

Vorige maand kondigde Viaplay aan klanten te gaan compenseren voor de problemen met de streamingdienst. Racefans klaagden veel over haperende verbindingen en de slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Hoe Viaplay haar klanten gaat compenseren is nog onbekend.

Viaplay loopt overigens voorlopig niet warm voor het idee om een goedkoper abonnement aan te bieden met reclames, iets dat andere streamingdiensten zoals Videoland al wel doen. Het Zweedse bedrijf zegt dat de noodzaak momenteel ontbreekt om zo’n goedkoper abonnement te introduceren. Netflix en Disney+ zijn wel van plan een dergelijke variant aan te bieden.

Bron: HvN/BM

Bericht delen