Twitter vraagt tientallen ontslagen werknemers om weer terug te komen
maandag 7 november 2022

Twitter vraagt tientallen ontslagen werknemers om weer terug te komen

Twitter heeft tientallen werknemers die het afgelopen vrijdag ontsloeg weer gevraagd terug te komen, meldt het persbureau Bloomberg.

Volgens het persbureau zou een aantal van hen per ongeluk zijn ontslagen. Anderen zouden zijn ontslagen voordat de directie wist dat zij toch nodig waren om de ideeën van nieuwe eigenaar Elon Musk uit te voeren.

Twitter ontsloeg na de overname van Musk 50 procent van de ongeveer 7500 medewerkers. De overname van Twitter kostte Musk ruim 44 miljard euro. Volgens de miljardair is het massaontslag nodig om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren.

Betaalde vinkjes
Ook het verdienmodel van het platform past hij aan. In een beperkt aantal landen (waar Nederland niet bij zit) kunnen gebruikers in de toekomst een abonnement voor 8 dollar per maand nemen zodat ze voortaan geverifieerd zijn op Twitter.

Verificatie betekent dat er een blauw vinkje bij een naam of bedrijf staat. Voorheen was die verificatie gratis. In de VS zou het abonnement mogelijk al maandag worden ingevoerd, maar The New York Times meldt dat dat nu pas gebeurt na de tussentijdse verkiezingen in de VS (in de nacht van dinsdag op woensdag).

Volgens bezorgde gebruikers en een deel van het personeel zou het nieuwe beleid ervoor kunnen zorgen dat kwaadwillenden een geverifieerde account zouden kunnen kopen en zo valse informatie kunnen verspreiden over bijvoorbeeld politici die aan de verkiezingen meedoen.

Ook op andere vlakken wil Musk veranderingen aanbrengen. Zo tweette hij vannacht dat Twitter-accounts die zich voordoen als een bepaalde persoon zonder daarbij duidelijk te maken dat het om een parodie gaat direct permanent worden gesloten. Voorheen werd eerst een waarschuwing uitgedeeld.

Bron: NOS/BM

Bericht delen