Tips en tricks om geld te besparen op streamingdiensten
donderdag 20 juli 2023

Tips en tricks om geld te besparen op streamingdiensten

Ben jij een echte filmjunkie of kijk je graag series in je vrije tijd? En ben je echt helemaal klaar met de reclames op televisie? Dan moet je echt eens een streamingdienst uitproberen!

Er zijn verschillende opties waarmee je wanneer je dat maar wilt kunt genieten van de leukste, spannendste, grappigste en interessantste films, documentaires en series. Lees snel verder en ontdek hoe je via BravoKorting extra kunt besparen op je favoriete streamingdiensten!

1. Schrijf je in voor een gratis proefversie
Als je nog niet goed weet welke streamingdienst voor jou het beste werkt en de leukste nieuwe titels uploadt, kun je je eerst inschrijven voor een gratis proefversie. Deze geweldige optie duurt meestal een maand, waarna je je abonnement kosteloos kunt opzeggen of voor een voordelige prijs voor een langere periode kunt vastleggen. Vaak kun je op deze manier ook profiteren van exclusieve spotprijzen die alleen beschikbaar zijn voor nieuwe klanten die na het proberen van de gratis proefversie besluiten om een abonnement af te sluiten.

2. Ga voor een jaarabonnement
In veel gevallen zijn streamingdiensten voordeliger als je je abonnement vastlegt voor een langere periode, bijvoorbeeld een jaar of zelfs twee jaar, ten opzichte van een abonnement waarvoor je per maand betaalt. Zorg er dus altijd voor dat je de alle opties goed bestudeert voordat je iets vastlegt, omdat dit je veel geld kan schelen!

3. Pauzeer je abonnement als je er tijdelijk geen gebruik van maakt
Vertrek je op een wereldreis of weet je dat je het voor een langere periode heel druk gaat krijgen met je werk, je kinderen of je hobby’s? Pauzeer dan indien mogelijk alle abonnementen op streamingdiensten die je hebt afgesloten. Door dit te doen betaal je geen geld voor iets waar je tijdelijk geen gebruik van maakt.

4. Profiteer van welkomstkorting
Als jij geen voorkeur of favoriete streamingdienst hebt, maar het leuk vindt om af en toe eens iets anders te proberen, kun je gebruikmaken van de welkomstkorting die veel diensten het hele jaar door aanbieden. Loopt je abonnement bijvoorbeeld binnenkort af en betaal je liever niet de volle prijs voor nog een jaar, maar wil je wel kunnen blijven genieten van films, series, documentaires en cabaretvoorstellingen? Probeer dan eens een andere dienst uit en sluit een nieuw abonnement extra voordelig af door te profiteren van de welkomstkorting die alleen beschikbaar is voor nieuwe klanten!

5. Deel je abonnement met je huisgenoten
De meeste streamingdiensten bieden de optie aan voor gebruikers om meerdere accounts aan te maken. Op deze manier kun je slechts één abonnement aanvragen en de kosten vervolgens delen met iedereen waarmee je samenwoont. Denk bijvoorbeeld aan huisgenoten die een verschillende smaak in films en series hebben of zelfs een andere taal spreken, of je partner die het liefst horrorfilms kijkt, terwijl jij van Koreaanse drama’s houdt. Een ander voordeel van het creëren van meerdere accounts is dat je zo gepersonaliseerde suggesties krijgt die gebaseerd zijn op jouw persoonlijke kijkgeschiedenis.

6. Cancel je abonnement op reguliere televisie
Betaal je nog voor aanvullende diensten voor je reguliere abonnement, bijvoorbeeld om extra kanalen te kunnen kijken? Zeg al deze opties dan direct op, want de content waar je van kunt genieten via je favoriete streamingdienst maakt veel goed en zal er gegarandeerd voor zorgen dat je de normale televisieprogramma’s niet zal missen!

7. Ga voor de meest basic opties
Sta je op het punt een abonnement af te sluiten voor een streamingdienst, maar weet je niet welke optie het beste bij je past? Ga bij twijfel altijd voor de meest basic optie, zodat je er nooit spijt van zult hebben dat je betaalt voor mogelijkheden waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. In veel gevallen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duurder abonnement waarmee je ook in het buitenland je favoriete content kunt bekijken, of op meerdere schermen.

8. Plan wanneer je een abonnement afsluit
Ben je eigenlijk alleen geïnteresseerd in een bepaalde film of televisieserie die binnenkort uitkomt? Sluit dan een abonnement af vlak voordat of vlak nadat deze content online verschijnt en ga voor slechts een maand of twee maanden. Zo blijf je niet een jaar lang vastzitten aan een streamingdienst die je gedurende de rest van het jaar niet gebruikt, maar heb je toch die fantastische film of serie kunnen kijken.

Bericht delen