Telegraaf-serie Fillers of Filters onderzoekt schoonheid
vrijdag 9 augustus 2019

Telegraaf-serie Fillers of Filters onderzoekt schoonheid

Op Telegraaf.nl en YouTube verschijnt de vierdelige serie Fillers of Filters. In de serie wordt in de huidige ‘selfiemaatschappij’ onderzocht hoe belangrijk schoonheid is. En hoe groot de invloed van social media is op ons eigen zelfbeeld. In Fillers of Filters worden drie hoofdpersonen gevolgd die ieder hun eigen kijk op plastische chirurgie hebben.

Melle van Rooijen (20) organiseert groepsreizen naar Istanbul voor iMed plastic surgery. Hij heeft sinds zijn 18e verschillende behandelingen ondergaan, waaronder fillers en botox. Melle: “Een prikkie hier en daar is voor mij net zo makkelijk als een pak melk halen.” Op zijn 19e heeft hij een bilvergroting gedaan. Ook heeft Melle een neuscorrectie en facings. Zijn voorbeeld is Ken en zijn motto: ‘plastic fantastic’.

De Poolse realityster Kasia Dolkowska (35) heeft al ruim 100 schoonheidsingrepen ondergaan. Ze is de tel in ieder geval allang kwijt. Veel mensen vinden haar op Kim Kardashian lijken, maar zelf zegt ze niet echt een voorbeeld te hebben. Kasia: “Ik wil gewoon zo mooi mogelijk worden.” Kasia wordt gefilmd tijdens het verkleinen van haar eerdere bilvergroting, maar helaas gaat dit ineens drastisch mis. De Nederlandse cosmetisch arts weigert haar nog verder te helpen.

Dorien Rose Duinker (35) is oud-Playboymodel en actrice. Ze heeft in de afgelopen jaren veelvuldig haar lippen laten doen, een borstvergroting ondergaan en meerdere botox en fillers in haar wangen laten plaatsen. Momenteel is Dorien juist anti-cosmetische chirurgie. En heeft ze spijt van al haar ingrepen. Dorien: “Als ik het terug kon draaien, had ik het allemaal niet gedaan. Ik was goed zoals ik was.” Dorien is van mening dat we ons in dit social media-tijdperk juist op het innerlijk moeten focussen. “Iedereen ziet er hetzelfde uit en heeft een vertekend zelfbeeld. Er leeft een grote groep onzekere mensen.”

Bron: TMG/BM

Bericht delen