Tegel voor journalistieke podcast Grijs Gebied
zondag 23 april 2023

Tegel voor journalistieke podcast Grijs Gebied

Elsbeth Stoker en Daan Hofstee hebben de journalistieke prijs De Tegel in de categorie beste audio-podcast gewonnen. De prijs werd uitgereikt in het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen.

In de winnende podcastserie Grijs Gebied duikt Stoker voor de Volkskrant in de wereld van infiltratie door de politie. Ze spreekt onder anderen met verdachten die door undercoveragenten zijn verleid tot het doen van bekentenissen. Medewinnaar Hofstee deed de regie, montage en sound design.

Juryvoorzitter Marion Stenneke zei bij de uitreiking dat de jury met ingehouden adem en veel bewondering heeft geluisterd naar de podcastserie. “We hopen dat over dit onderwerp het laatste woord nog niet is gezegd.”

Drie genomineerden
Voor de prijs waren drie podcasts genomineerd. De andere twee waren Maarten Dallinga’s Niet van de wereld over de Biblebelt in Gelderland en Hoge Bomen van Tobias van der Valk en Beike Looijse over supermarktketen Jumbo.

De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek, is een initiatief van NDP-Nieuwsmedia, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, NOS en RTL Nederland, verenigd in Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. De Tegels in de andere tien categorieën worden maandag uitgereikt.

Bron: NOS/BM
Foto: NOS

Bericht delen