Talpa brengt duizenden amateurwedstrijden in beeld
vrijdag 7 september 2018

Talpa brengt duizenden amateurwedstrijden in beeld

Mediabedrijf Talpa Network gaat in samenwerking met de KNVB op grote schaal wedstrijden in het amateurvoetbal filmen en uitzenden. Via de app van het nieuwe platform VoetbalTV kunnen liefhebbers dit seizoen tienduizend duels live volgen.

Over drie jaar moet het aanbod vergroot zijn naar tachtigduizend wedstrijden, wat neerkomt op tien procent van het totaal aantal wedstrijden in Nederland.

“Op kleine schaal bestaat zoiets al in het buitenland, voor semiprofs en professionals”, zegt KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in De Volkskrant. “Het is uniek dat dit nu beschikbaar wordt voor de breedtesport.”

Volgens Van der Zee vergroten beelden het spelplezier. “Voor jongeren is het vaak: is het niet gefilmd, dan is het niet gebeurd. Via VoetbalTV kunnen ze goals en mooie acties delen met vrienden en familie. In hun kielzog nemen we oudere generaties mee. Opa’s en oma’s kunnen thuis naar duels van hun kleinkind kijken.”

Verenigingen die zich willen aansluiten bij het initiatief moeten zelf ook investeren. De installatiekosten komen voor rekening van de club, wat neerkomt op gemiddeld 2.500 tot 3.000 euro. De camera’s worden aangeschaft door VoetbalTV. Roeland Stekelenburg, voormalig hoofd internet bij de NOS, is directeur van VoetbalTV.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen