Stiekem van Maan en Goldband meest beluisterde nummer op Spotify
donderdag 30 november 2023

Stiekem van Maan en Goldband meest beluisterde nummer op Spotify

Maan en Goldband hebben dit jaar het meest beluisterde nummer op Spotify in Nederland gescoord met Stiekem. Ze houden daarmee Flowers van Miley Cyrus, dat wereldwijd het meest beluisterde nummer is, achter zich. Taylor Swift is zowel in Nederland als wereldwijd de meest beluisterde artiest.

Spotify maakte woensdag op een persconferentie de luistercijfers van Nederland bekend. In de top tien van meest beluisterde nummers zijn er slechts drie te vinden die niet van (deels) Nederlandse bodem zijn. Naast Stiekem hebben ook Engelbewaarder van Marco Schuitmaker, Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude en Noodgeval van Goldband een plek in de top vijf bemachtigd.

De meest afgespeelde Nederlandse artiest is Boef. Hij moet naast Taylor Swift ook The Weeknd voor zich dulden en staat op de derde plaats. Ook Ronnie Flex, Lijpe, Kevin en Lil Kleine hebben een plek in de top tien van meest beluisterde artiesten in Nederland bemachtigd.

De Nederlandse podcast met de meeste luisteraars is Geuze & Gorgels van Monica Geuze en Kaj Gorgels. De nieuwsbulletins van Nu.nl die elk uur op Spotify verschijnen staan op de negende plaats in de lijst van meest beluisterde podcasts.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen