Spotify-topman: Harry en Meghan zijn oplichters
zondag 18 juni 2023

Spotify-topman: Harry en Meghan zijn oplichters

Bill Simmons, het hoofd Podcastinnovatie bij Spotify, vindt prins Harry en zijn vrouw Meghan oplichters. Hij heeft geen goed woord over voor de twee, die afgelopen week de ontbinding bekendmaakten van hun miljoenencontract met de streamingdienst.

Het was de bedoeling dat het prinselijk paar meerdere podcastseries exclusief voor Spotify zou gaan maken. Uiteindelijk werd daar maar eentje van gerealiseerd, Archetypes, waarin Meghan praat over de beeldvorming van de moderne vrouw met gasten als Serena Williams en Mariah Carey. Het contract met het paar was naar verluidt 25 miljoen dollar waard, hoeveel Harry en Meghan daarvan gekregen hebben is niet bekendgemaakt.

“De verdomde oplichters, diverse podcasts hadden we met hen moeten lanceren”, zei Simmons sardonisch in zijn eigen podcast. Simmons richtte in 2016 podcastwebsite The Ringer op, over sport en popcultuur. Dat werd in 2020 overgenomen door Spotify, hetzelfde jaar dat Harry en Meghan hun podcastproject bij dat bedrijf aankondigden.

De contracten maakten deel uit van Spotify’s strategie om voet aan de grond te krijgen in de podcastsector. Onderhand komt de dienst daar langzaam van terug: afgelopen week kondigde het bedrijf een ‘heroriëntering’ aan die het ontslag van 200 medewerkers betekende.

Haaks op officiële verklaring
Simmons zegt in zijn podcast te hebben geprobeerd Harry te helpen met het maken van meer content. “Ik moet op een avond maar eens dronken worden en vertellen over het Zoomgesprek dat ik met Harry had om hem te helpen met een podcastidee. Dat is een van mijn beste verhalen.” Details geeft hij verder niet.

Het verhaal van Simmons staat haaks op de gezamenlijke verklaring die Spotify vrijdag met het prinselijk paar publiceerde. Daarin schreven ze juist dat het besluit in goed overleg was genomen en beide partijen blij waren met de uitkomst. Wel had een bron aan vakblad Variety laten doorschemeren dat Spotify “meer podcasts had verwacht” van de twee.

Bron: NOS/BM

Bericht delen