Spotify heeft 456 miljoen gebruikers, maar lijdt toch verlies
woensdag 26 oktober 2022

Spotify heeft 456 miljoen gebruikers, maar lijdt toch verlies

Maandelijks luisteren 456 miljoen mensen naar muziek of podcasts op Spotify, maakt het Zweedse bedrijf bekend in zijn kwartaalcijfers. Dat zijn er 23 miljoen meer dan in het vorige kwartaal.

Ondanks het groeiende aantal gebruikers heeft de muziekstreamingdienst het derde kwartaal afgesloten met een verlies. Dat is het gevolg van stijgende marketinguitgaven en investeringen in podcasts en luisterboeken. Het bedrijf heeft ook last van terughoudendheid bij adverteerders die reclametijd inkopen op Spotify.

In juli, augustus en september gebruikten gemiddeld 456 miljoen mensen maandelijks Spotify. Dat is een vijfde meer dan een jaar eerder. Daardoor groeide de omzet van het bedrijf met 22 procent naar 2,6 miljard euro. De streamingdienst werd daarbij ook geholpen door gunstige wisselkoerseffecten.

Het operationele resultaat, dus voor aftrek van belastingen en rentebetalingen, was een min van 228 miljoen euro. Een jaar eerder maakte het bedrijf nog een operationele winst van 75 miljoen euro.

Bovendien viel de brutomarge door de lastige advertentiemarkt lager uit dan verwacht. Volgens Spotify was dit vooral zichtbaar in de door de energiecrisis getroffen Europese landen. Ook in het vierde kwartaal verwacht Spotify druk op de marges.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen