Speelfilm Mijn beste vriendin Anne Frank vanaf 1 februari op Netflix
donderdag 13 januari 2022

Speelfilm Mijn beste vriendin Anne Frank vanaf 1 februari op Netflix

Netflix heeft gemeld dat de speelfilm Mijn beste vriendin Anne Frank vanaf 1 februari in het aanbod verschijnt. Eerder was de film uit 2021 al te zien bij Ziggo, KPN en Pathé Thuis.

Mijn beste vriendin Anne Frank is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film van regisseur Ben Sombogaart concentreert zich op de vriendschap tussen Anne en Hannah Goslar.

Zij waren boezemvriendinnen toen de oorlog uitbrak, maar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in 1942 onderdook in het Achterhuis. Pas in concentratiekamp Bergen-Belsen zagen de meisjes elkaar terug. Goslar overleefde het nazikamp; zij is inmiddels 92 jaar oud.

Actrice Aiko Beemsterboer speelt de rol van Anne Frank. Hannah Goslar wordt vertolkt door actrice Josephine Arendsen. Stefan de Walle is te zien als Otto Frank, de vader van Anne, die als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog overleefde.

Netflix heeft in februari 2020 de wereldwijde rechten verworven om de Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank te vertonen. Die stap vloeit mede voort uit Europese regelgeving. Drie van de tien titels die op Netflix en concurrerende platforms worden getoond dienen van Europese origine te zijn.

Bron: HD Technieuws/BM

Bericht delen