Sonos lanceert eigen streamingradioservice
woensdag 22 april 2020

Sonos lanceert eigen streamingradioservice

Luidsprekerfabrikant Sonos heeft Sonos Radio gelanceerd. De nieuwe service is een aanvulling op de streamingopties die nu al beschikbaar zijn en introduceert een complete manier van radioprogramma’s ontdekken.

Naast de meer dan 60.000 internationale radiostations van meerdere streamingpartners, is er nieuwe en originele programmering van Sonos zelf te beluisteren. Het gaat om 30 radiostations met de meest beluisterde muziek van de gebruikers. Daarnaast gaat Sonos diverse artist stations lanceren, te beginnen met het station van Radiohead’s Thom Yorke. Naast de zenders van de huidige partners zullen ook de zenders van Global (Europa’s grootste radiobedrijf) en Radio.com worden toegevoegd aan Sonos Radio.

Het bedrijf zegt dat de uitbreiding een nieuwe manier biedt om radioprogramma’s te ontdekken. ‘In het streamingtijdperk blijft radio zich ontwikkelen. Het vormt een inspiratie voor en aanvulling op on demand-muziekdiensten en podcasts, en brengt luisteraars van over de hele wereld bij elkaar die graag samen nieuwe luisterervaringen ontdekken.’

De programmering is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Nederland volgt op korte termijn, belooft Sonos.

Bron: Sonos/BM

Bericht delen