Roderick Vonhögen begint katholiek videokanaal
donderdag 24 januari 2019

Roderick Vonhögen begint katholiek videokanaal

Onder de naam Katholiek Vandaag begint donderdagmiddag een nieuw katholiek videokanaal, dat online gaat berichten over nieuws en ontwikkelingen uit de rooms-katholieke wereld.

Katholiek Vandaag begint met een kort, wekelijks nieuwsbulletin, waarvoor wordt samengewerkt met het Nederlands Dagblad. Daarnaast is er via Facebook elke donderdagavond van half acht tot acht live een talkshow te volgen, uitgezonden vanuit een lokale kerk ergens in het land.

Het initiatief voor het nieuwe mediakanaal is afkomstig van ‘mediapriester’ Roderick Vonhögen, oprichter van productiehuis Trideo. Volgens hem brengen de Nederlandse en Vlaamse media maar ‘heel beperkt’ nieuws over de rooms-katholieke wereld. Van oorsprong is dit het terrein van de katholieke omroep KRO, maar in de huidige programmering is de speelruimte beperkt. “Als het aan de KRO lag zouden we veel meer doen, maar daar is geen budget en geen zendtijd voor.”

Vast onderdeel is een wekelijkse nieuwsvideo waarin in enkele minuten bericht wordt over actualiteiten in het Vaticaan. Dit filmpje komt elke donderdagmiddag rond drie uur online via katholiekvandaag.nl, en wordt verder verspreid via Facebook, Instagram en YouTube. De uitzending, gepresenteerd door Marjolijne Koomen, maakt onder meer gebruik van bijdragen van Vaticaanwatcher Hendro Munsterman van het Nederlands Dagblad.

Bij het project zijn vijf parttimers betrokken. De uitzendingen worden vooralsnog gefinancierd door Vonhögens productiebedrijf Trideo. In de komende maanden wordt kijkers gevraagd het initiatief financieel te steunen. “Ik probeer al vijftien jaar met weinig middelen zo effectief mogelijk te communiceren en slim gebruik te maken van sociale media”, vertelt Vonhögen. “Met steun van onze kijkers kunnen we de komende jaren mooie programma’s maken.”

Bron: ND/BM

Bericht delen