Raadsels ontrafeld in tweede seizoen van Sara’s Mysteries
zondag 27 juni 2021

Raadsels ontrafeld in tweede seizoen van Sara’s Mysteries

Na een succesvol eerste seizoen komt Sara’s Mysteries terug. In deze familiepodcast ontrafelt theater- en podcastmaker Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten.

In de nieuwe afleveringen schakelen Lot & Lou, Dunyah en Jaidah de hulp van Sara in om een raadsel uit te zoeken. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen? Tegelijkertijd komen ook andere relevante vragen aan bod: waarom willen we soms zo graag helden zijn, hoe kunnen herinneringen zomaar veranderen en bestaat er zoiets als iets zeker weten?

Sara’s Mysteries is de eerste true crime podcast voor kinderen. De serie is vanaf 4 juli te beluisteren via zapp.nl/podcasts en de populaire podcastplatforms. Per aflevering staat steeds één mysterie centraal. De mysteries in de nieuwe afleveringen zijn:

Lot & Lou – Het Dievenschuurtje
In deze aflevering vinden vriendinnen Lot & Lou op een weiland bij hen in de buurt, tussen takken en braamstruiken, een oud, krakerig schuurtje. Als ze naar binnen kijken herkennen ze de gestolen fiets van de moeder van Lou, die daar vlak in de buurt gejat werd. Zou dit de schuilplaats van een dief zijn? Hoe vinden ze de eigenaar van dit vreemde schuurtje? Lot wil graag een heldin zijn en de dief opsporen, maar Lou is er niet geheel zeker van dat we met een dief te maken hebben. Hoe komen we hieruit?

Dunyah – Het Verdwenen Slaapliedje
Dunyah wil erachter komen wat dat ene liedje is dat telkens in zijn hoofd terugkomt. Het is het liedje dat zijn Senegalese vader altijd voor hem zong, vlak voor hij uit Dunyas leven verdween. We proberen dit liedje te vinden, is het een bekend slaapliedje? We duiken in de diepe krochten van internet en bellen heel Senegal af op zoek naar de vertaling en betekenis van dat éne liedje…

Jaidah – Het Verstopte Steentje
Jaidah vond een paar maanden geleden op haar fietszadel een beschilderd steentje. Een prachtig lieveheersbeestje op een krakend wit steentje. Wie gaf haar dit zomaar? Een geheime aanbidder? Of is dit een teken? Van wie dan? Wie schilderde dit steentje en legde het op Jaidahs fiets? Een spannende zoektocht volgt, via TikTok, lieveheersbeestjesexperts en stenenwinkels. Zullen we de steentjesgever vinden?

Sara’s Mysteries gaat in première tijdens het Oorzaken Festival op 4 juli en zal ook te horen zijn tijdens IDFA en Cinekid 2021. Op deze festivals zijn er liveshows van de verschillende afleveringen. Dit worden interactieve, multimediale shows, waarin Sara en het publiek samen nadenken over vragen als: hoe ontmasker je een dief? Zou ik het schuurtje eigenlijk wel in durven? En heeft het publiek zelf ook een mysterie dat opgelost moet worden?

Credits
Podcastmaker en regisseur: Sara de Monchy
Eindredactie: Marion Oskamp
Montage, sounddesign en mixage: Ruben Dekker
Muziek en sounddesign: Darius Timmer
Titelsong: Job Kuhlkamp
Tegel: Aafke Bouman

Bron: NTR/BM
Foto: Sabine Rovers/NTR

Bericht delen