Podcast over Sterren dansen op het ijs met Nance
zondag 15 oktober 2023

Podcast over Sterren dansen op het ijs met Nance

In een nieuwe speciale aflevering van de podcast Daar Bleef Je Voor Thuis staat de SBS6-hit Sterren dansen op het ijs centraal. In deze aflevering is presentatrice Nance te gast bij Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens.

Vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid gaan ze samen met publiek terug in de tijd en blikken aan de hand van verhalen en fragmenten terug op het programma.

Jarenlang was Sterren dansen op het ijs een groot kijkcijfersucces op de vrijdagavond van SBS6. Bekende Nederlanders zonder ijsdanservaring werden gekoppeld aan ervaren dansers en namen het tegen elkaar op in een competitie. Het was een echt familieprogramma dat zich ook laat omschrijven als een heerlijk georganiseerde chaos. Nance blikt terug op hoe het programma op haar pad kwam, op het diverse deelnemersveld en geeft een mooi inkijkje in hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Nance vormde samen met Gerard Joling een succesvol presentatieduo. Nance: “Ik denk dat Gerard en ik ons best hebben gedaan om met dit programma van SBS6 echt een familiezender te maken, al werd er destijds wel de naam campingzender op geplakt.” In het begin moesten ze nog wel erg aan elkaar wennen: “We hadden het in het begin lastig samen. En Gerard is echt wel een personality en ik moest zoeken in hoe ik er zelf doorheen kwam. Maar door wat coaching heb ik geleerd hoe ik er mee om moest gaan en later werd het echt een match en gaf het succes ons op een positieve manier vleugels.”

Het programma concurreerde met het vergelijkbare Dancing on ice van RTL 4. In de media werd gesproken over een ‘ijsdansoorlog’. En hoewel de makers vooral van eigen kracht uit gingen werd er bij het maken van de show wel degelijk rekening mee gehouden. Nance: “De spanning voelde je wel en je was benieuwd naar de kijkcijfers de volgende dag. Maar ik voelde me als presentator niet aangesproken of verantwoordelijk voor het succes van het programma. We namen wel beslissingen ter plekke om de concurrent te slim af te zijn. Het zendermanagement besloot bijvoorbeeld om reclameblokken niet uit te zenden.”

Bron: Daar Bleef Je Voor Thuis/BM

Bericht delen