Op de koffie bij… regisseur Job Robbers
woensdag 18 mei 2022

Op de koffie bij… regisseur Job Robbers

Veel vakmensen in de mediabranche kiezen voor een zelfstandig bestaan. Het is de manier om je eigen koers te bepalen, je eigen voorwaarden op te stellen en de vrijheid te hebben om zelf te bepalen hoe en wat je onderneemt. Maar er zitten ook haken en ogen aan. Frits Sissing gaat in de videoreeks Nu eerst koffie langs bij inspirerende zzp’ers.

Frits praat met multicamera regisseur Job Robbers over het zelfstandig bestaan en de energie die hij eruit haalt. Waarom koos hij ervoor en hoe bevalt zijn zelfstandig leven? Job regisseert voetbalwedstrijden in binnen- en buitenland, maar deed ook een bijzonder project met David Guetta op ’s wereld hoogste gebouw in Dubai.

Robbers: “In 2010 kreeg Charlie Friedrichs, een oud-collega die de dancewereld is ingerold en beroemd is om zijn aftermovies, de productierechten voor Ultra Music Festival in Miami. In één keer moest hij de meer camera-tak gaan faciliteren, en daar vroeg hij mij voor. Die opdracht met David Guetta op het helikopterplatform van de Burj Al Arab kwam daaruit voort. Waanzinnig was het!”

Creatief dier
Zelfstandig ondernemer worden was een bewuste keuze van Robbers. “Ik zat in het management bij EndemolShine, waarin ik heel veel taken had die een regisseur eigenlijk niet zou moeten hebben. Dat was een bewuste keuze, want ik heb er veel van geleerd. Maar ik ben toch een creatief dier, dus al die bureauzaken, daar ben ik minder goed in. En ik wilde gewoon veel meer diversiteit. Die heb ik nu. Als ik te veel Feyenoord doe, wil ik David Guetta en als ik te veel David Guetta doe, wil ik meer Feyenoord.”

Financieel vangnet?
Dat de financiële toekomst van een zzp’er onzeker is, weet Robbers, maar tegelijkertijd beseft hij dat ‘ie daar meer mee moet doen. “Ik heb potjes opgebouwd in de tijd dat ik in vaste dienst zat, ook al bij Cinevideogroep toen ik nog werkte als cameraman. Dus die potjes zijn er! Maar wat ik ermee kan, dat weet ik eigenlijk niet…”

Ben je ook zzp’er in de media? Hoe zit het dan met jouw ‘potjes’?
Regel je AOV-voorziening bijvoorbeeld op zelfstandigondernemers.nl.

Bericht delen