Ook VOD-producties maken kans op Gouden Televizier-Ring
maandag 18 november 2019

Ook VOD-producties maken kans op Gouden Televizier-Ring

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring kunnen vanaf nu ook programma’s en series van video on demand-platforms meedingen naar de prijs. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers. Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app. Vandaar dat vanaf dit seizoen ook VOD-only producties kans maken op de hoofdprijs van de Nederlandse tv. Natuurlijk zijn er wel een aantal regels waar ze aan moeten voldoen.

Ten eerste moet het gaan om programma’s en series van Nederlandse makelij die beschikbaar zijn op de in heel Nederland toegankelijke VOD-platforms, zoals hierboven genoemd. Er kan sprake zijn van coproducties met het buitenland, als de gesproken taal maar voor minimaal de helft Nederlands is (of Fries).

Reguliere tv-programma’s moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mogen meedingen naar Gouden Televizier-Ring, maar dat is niet meetbaar bij VOD-producties. De VOD-diensten publiceren zelf geen kijkcijfers, vandaar dat de redactie van Televizier kiest welke titels meedoen in de kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring.

Iedereen kan op dit moment stemmen op de eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring. In de lijst met kanshebbers staan ook al de eerste VOD-only producties. De kanshebbers bekijken en stemmen kan nog tot 27 november op Televizier.nl/ring.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen