Ook Spotify schrapt binnenkort banen vanwege hoge kosten
maandag 23 januari 2023

Ook Spotify schrapt binnenkort banen vanwege hoge kosten

Muziekstreamingdienst Spotify gaat deze week banen schrappen, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf wil op deze manier de kosten verlagen. Hoeveel arbeidsplaatsen gaan verdwijnen, is nog niet bekend.

De van oorsprong Zweedse onderneming telt nu ongeveer 9.800 werknemers. Het is de tweede keer in korte tijd dat er banen bij het bedrijf verdwijnen. In oktober schrapte Spotify al bijna veertig banen bij podcaststudio’s Gimlet Media en Parcast.

Die ontslagronde volgde op bezorgdheid van aandeelhouders over het geld dat het bedrijf in podcast had geïnvesteerd. Die investeringen werpen volgens de aandeelhouders nog geen vruchten af.

Spotify volgt hierin andere techbedrijven, zoals Microsoft, Google en Meta Platforms (het moederbedrijf van Facebook en Instagram). Die snijden in het personeelsbestand vanwege de afzwakkende economie en afgenomen advertentie-inkomsten.

Microsoft maakte vorige week bekend 10.000 banen te schrappen. Bij Alphabet, het moederbedrijf van Google, hebben 12.000 mensen hun baan verloren. Meta zag ruim 11.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. En megabedrijf Amazon meldde enkele maanden geleden 18.000 banen te schrappen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen