Ook Disney+ gaat het delen van wachtwoorden aanpakken
donderdag 10 augustus 2023

Ook Disney+ gaat het delen van wachtwoorden aanpakken

Disney+-abonnees kunnen binnenkort mogelijk niet meer hun wachtwoord met bekenden delen. In navolging van Netflix wil ook Disney beginnen met handhaven.

“We onderzoeken momenteel actief manieren om het delen van accounts aan te pakken”, zei Disney-topman Bob Iger woensdag bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. “Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonnementsovereenkomsten, met aanvullende voorwaarden.”

Het nieuws komt nadat Netflix eerder dit jaar een eerste stap had gezet in het tegengaan van het delen van wachtwoorden. Dat resulteerde in een stijging van het aantal betalende abonnees. Bij de meeste streamingdiensten is het delen van accounts altijd al verboden, maar de meeste bedrijven gedoogden het tot nu toe.

The Walt Disney Company heeft het aantal Disney+-abonnees in het afgelopen kwartaal zien dalen in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar. Volgens het entertainment- en mediaconcern kromp het aantal abonnees wereldwijd met 7,4 procent tot 146,1 miljoen. Analisten op Wall Street hadden op 154,8 miljoen klanten gerekend.

Disney heeft de streamingrechten op populaire cricketwedstrijden in India niet verlengd. Dat veroorzaakte een groot deel van de krimp.

Het bedrijf is op de streamingmarkt verwikkeld in een concurrentieslag met onder meer Netflix, Amazon Prime en HBO Max. Vanwege de hoge inflatie zijn mensen terughoudender geworden met uitgaven aan streamingdiensten, hoewel Netflix er in het afgelopen kwartaal wel abonnees bij kreeg.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen