Omroep Brabant lanceert eigen on demand app Brabant+
woensdag 3 mei 2023

Omroep Brabant lanceert eigen on demand app Brabant+

Als eerste regionale omroep van Nederland lanceert Omroep Brabant woensdag 3 mei een app waarmee het complete video-aanbod van de omroep on demand is te zien: Brabant+.

De lancering betekent ook de primeur van de speciaal voor Brabant+ gemaakte serie Ministerie van Brabantse Zaken met Frank Lammers. Met de nieuwe app van Omroep Brabant kijk je, gratis en reclamevrij en waar en wanneer je wilt, naar series en documentaires van Brabantse bodem. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om live tv te kijken en naar Omroep Brabant radio te luisteren.

Hoofdredacteur van Omroep Brabant Renzo Veenstra over het waarom van Brabant+: “Met de app spelen we in op de behoefte van onze kijkers om zelf te bepalen wanneer ze wat willen zien. Maar we willen ook nieuwe kijkers enthousiast krijgen voor onze programma’s. Het gaat om bekende titels, spannende én ontspannende series, interessante documentaires en natuurlijk veel Brabantse gezelligheid.”

Speciaal gemaakt voor en alleen te zien op Brabant+ is de serie Ministerie van Brabantse Zaken. Veenstra: “In de serie maakt ministerieel afgezant Frank Lammers korte metten met grote Brabantse problemen als stikstof, droogte, drugs, wonen en ontkerkelijking. Dit doet hij uiteraard op z’n Franks en met zijn eigen, onnavolgbare humor.”

Veenstra steekt niet onder stoelen of banken trots te zijn op de lancering. “Als modern mediabedrijf kijken we altijd naar mogelijkheden. We lopen, als het even kan, graag voorop met nieuwe ontwikkelingen. En ja, we zijn er zeker trots op als eerste regionale omroep een compleet video-aanbod on demand in een app aan te kunnen bieden. Een aanbod dat zal blijven groeien en waar we in de toekomst ook content van anderen aan toe zouden kunnen toevoegen. Zolang het maar Brabants is”.

Bron: Omroep Brabant/BM

Bericht delen