NTR lanceert drie nieuwe Snapjes
maandag 6 mei 2019

NTR lanceert drie nieuwe Snapjes

Hoe onthoud je hoeveel dagen de maanden hebben? In welke volgorde staan de planeten? En weet jij wanneer je het streepje op he naar voren of naar achteren moet zetten?

In drie nieuwe videoclips van twee minuten uit de NTR-serie Snapje? worden deze vragen op een originele manier beantwoord. Net als aan de vorige reeksen van dit prijswinnende concept werken een aantal grote namen mee: Jeangu Macrooy & Perquisite, Eckhardt and the House en Thijs Boontjes.

Het eerste Snapje?, dat vanaf 9 mei zien is op Schooltv.nl en het YouTube kanaal van Het Klokhuis, gaat over hoeveel dagen de maanden hebben. Sommige maanden hebben 31 dagen, andere 30, en gelukkig is er een handige ezelsbrug om er achter te komen hoeveel dagen elke maand heeft. Jeangu Macrooy zingt erover, de tekst is van Jurrian van Dongen en de animatie van All Things Moving.

Op 16 mei komen de planeten aan bod. Welke planeten heeft ons zonnestelsel en in welke volgorde staan ze? Met muziek van Eckhardt and the House, tekst van Kees Torn en een animatie van Sonja van Hamel en Zoltan Korai (BirdFish).

Op 23 mei gaat het over hè en hé. Dat streepje op de e in het woord he, hoe staat ‘ie ook alweer? Naar voren of naar achteren? En hoe klinkt ’ie dan? Thijs Boontjes zingt over een handige ezelsbrug om dit te onthouden. De tekst is van Katinka Polderman en de video van Mascha Halberstad.

Eerdere Snapjes, met onder anderen muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Giovanca, Kenny B, Giovanca, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Het Snapje? optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi en kilo, pond en ons van Kenny B en Katinka Polderman wonnen de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied.

Bron: NTR/BM

Bericht delen