NPO Plus heeft ruim half miljoen betalende abonnees
woensdag 1 september 2021

NPO Plus heeft ruim half miljoen betalende abonnees

Meer dan een half miljoen abonnees maken gebruik van de streamingdienst NPO Plus. Dat laat Mezen Dannawi, manager van de in 2017 opgerichte betaalde service, weten aan Nu.nl.

In 2019 stond de teller op een kwart miljoen abonnees. Vorig jaar maakten rond de 400.000 mensen gebruik van de dienst. “Steeds meer mensen willen kennelijk meer afleveringen van een serie zien en zelf bepalen wanneer ze iets willen kijken. Ik ben blij dat we in die behoefte kunnen voorzien.”

Volgens Dannawi valt de stijging van het aantal NPO Plus-abonnees gedeeltelijk te verklaren door de lockdown. “Mensen zaten thuis en de streaming schoot omhoog. Alles over corona werd verslonden, maar kijkers kregen ook de behoefte aan andere dingen en zijn veel series gaan kijken.”

NPO Plus werd in 2017 gelanceerd en is beschikbaar naast het gratis on demand-kanaal van de publieke omroep: NPO Start (voorheen Uitzending Gemist), dat wekelijks door drie miljoen mensen wordt bezocht. Via NPO Plus kunnen kijkers meer afleveringen en seizoenen van programma’s zien en soms ook vooruit kijken. Waar afleveringen van veel programma’s na een week niet meer beschikbaar zijn op NPO Start, zijn ze nog wel te bekijken op NPO Plus. De service kost € 2,95 per maand.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen