NPO overweegt uit NLZIET te stappen
vrijdag 23 augustus 2019

NPO overweegt uit NLZIET te stappen

De site Nederlands Medianieuws heeft geciteerd uit een intern document van de NPO. Daaruit blijkt dat de NPO overweegt om op termijn uit NLZIET te stappen en zelfstandig verder wil gaan met het ontwikkelen van NPO Start.

Een NPO-werkgroep met mensen uit de NPO-top, waaronder Frans Klein en Nico Rijkhoff, heeft als doel om NPO Start Plus te laten groeien naar 1 miljoen betalende abonnees. Om dit aantal abonnees te behalen wil de NPO komende tijd op het gebied van marketingcommunicatie flink investeren op eigen en externe kanalen. Minister Slob schreef in de Mediabrief dat hij de activiteiten van betaaldienst NPO Start Plus deels aan banden wil leggen. De afgelopen dagen is de NPO gestart met een PR-lobby om NPO Start Plus te behouden en zelfs groter te maken, ondanks de kabinetsplannen. NLZIET is tot dusver een samenwerkingsverband van de NPO, RTL en Talpa Network. Samenwerken zou volgens veel deskundigen verstandig zijn wegens de groeiende marktaandelen van partijen als Netflix, Facebook, YouTube en Amazon.

Mezen Dannawi, manager NPO Start, vindt dat de betaalde dienst NPO Start Plus nu een onmisbaar onderdeel is. De dienst heeft inmiddels een kwart miljoen abonnees. “NPO Start Plus voorziet in een behoefte bij onze kijkers, zoals de minister destijds inzag bij zijn goedkeuring. We werken momenteel ook heel hard om NPO Start persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken. Door de interface opnieuw te ontwerpen, gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken. Maar ook door de zoekmachine te verbeteren om programma’s uit dat immense archief van de publieke omroep beter vindbaar te maken. We gaan, voor kijkers die dat willen, het aanbod verder personaliseren en nog beter afstemmen op de persoonlijke voorkeuren. We hopen daar in het najaar de eerste resultaten van te kunnen laten zien. We willen vervolgens in het voorjaar NPO Start Plus omdopen tot NPO Plus, om voor onze kijkers nog beter het onderscheid met NPO Start aan te geven.”

Bron: BM

Bericht delen