Nieuwe EO-podcastserie over AI-kansen voor mediamakers
zaterdag 4 november 2023

Nieuwe EO-podcastserie over AI-kansen voor mediamakers

Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer, beter en gebruiksvriendelijker. Maar wat kan je er mee als mediamaker? In de speciale EO-podcastserie Say hi to AI zoeken EO-presentator Rachel Rosier en AI-expert Joris Cornielje dat uit.

Met relevante gasten zoals Ezra Eeman van de NPO en Thomas Moerman van NU.nl gaan ze op zoek naar de rol van AI in de mediawereld: wat zijn de kansen en waar liggen de grenzen?

In elke aflevering spreken Rachel en Joris met mensen uit de media die dagelijks bezig zijn met de toepassing van kunstmatige intelligentie. In de eerste aflevering is dat Ezra Eeman, directeur Strategie & Innovatie bij de NPO. In deel twee spreken ze met Phoebe Ohayon van audiobedrijf Whoozy Agency, en in de laatste podcast is Thomas Moerman te gast, de officieuze AI-chef van NU.nl.

Pioniers
AI-expert Joris Cornielje: “De komst van AI is één groot avontuur! Net zoals met de komst van het internet ligt er een nieuwe wereld voor ons klaar, met ongekend veel mogelijkheden en evenveel vragen en mysteries. Dan heb je je medepioniers hard nodig om niet bang te worden, maar samen hier iets moois van te maken.”

Meer weten
De podcast begon als een gesprek bij de EO, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bredere zoektocht van mediamakers uit het hele land naar de rol van kunstmatige intelligentie in hun werk. Samen proberen ze antwoorden te vinden op de nieuwe vragen die AI met zich meebrengt. Mediamakers die interessante tips of nieuwe onderwerpen willen delen kunnen contact opnemen via ai@eo.nl.

Bron: EO/BM

Bericht delen