Nederlanders luisterden ruim 13,5 miljoen uur naar Podimo in eerste jaar
dinsdag 9 mei 2023

Nederlanders luisterden ruim 13,5 miljoen uur naar Podimo in eerste jaar

Een jaar geleden deed podcastplatform Podimo haar intrede in Nederland. Inmiddels is Podimo niet meer weg te denken uit het Nederlandse podcastlandschap, met meer dan 70 te beluisteren shows, zowel exclusief als op het open netwerk.

Bestaande podcasts als Moordcast van Dionne en Henrik Slagter en De Zelfspodcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck maakten meteen de overstap naar Podimo. Maar ook ontstonden er nieuwe formats als Goed Verhaal van Alexander Klöpping, waar getalenteerde podcastmakers vrij spel hebben om te maken wat ze willen. En ook oude bekenden kregen door Podimo een nieuw podium in podcastland. Zo lanceerde Francine Oomen na haar bekende boekenreeks nu Hoe overleef ik… de podcast, mede mogelijk gemaakt door Podimo en voor iedereen vrij te beluisteren op het open netwerk.

Dionne Slagter: “Podimo heeft Moordcast de mogelijkheid gegeven om onze afleveringen naar een hoger niveau te tillen. Het is fijn om zo’n mooi en professioneel platform achter je te hebben staan dat gespecialiseerd is in podcasts. Van een samenwerking met de politie en mooie interviews met betrokkenen tot prachtige promo content; ze staan altijd klaar om te helpen. Het is een sfeervol team en ik schaar mij met trots onder de exclusieve podcasts van Podimo.”

Bij elkaar opgeteld, is er in het eerste jaar in totaal 13.636.659 uur naar podcasts geluisterd op Podimo, en 752.054 uur naar luisterboeken. In de periode van 22 mei 2022 tot 23 maart 2023, is de categorie true crime met meer dan 106% gegroeid. Voor de categorie geschiedenis betreft het zelfs een groei van meer dan 250%, en entertainment schoot met 244% omhoog.

Uit cijfers van Podimo blijkt dat Nederlanders gemiddeld 5 uur per week naar podcasts luisteren. En wanneer luisteren Nederlanders het liefst naar hun favoriete show? 9,7 % luistert tijdens kantooruren op weekdagen, 6 % luistert ’s nachts, 5,1 % tijdens het woon-werkverkeer ’s ochtends, terwijl 12,8 % ’s ochtends of ’s avonds tijdens het woon-werkverkeer een fijne podcast opzet. Het populairste genre is entertainment, gevolgd door persoonlijke verhalen en true crime. Podcasts over cultuur en nieuws/politiek staan op de vierde en vijfde plaats.

Tim de Gier, Head of Content bij Podimo Nederland: “Komend jaar wil Podimo het portfolio nog verder uitbreiden, met een passend aanbod voor ieder moment van de dag; van nieuws en diepgang in de ochtend, licht entertainment in de middag en meeslepende verhalen in het weekend.”

Bron: Podimo/BM

Bericht delen