Muziekplatform VPRO 3voor12 vernieuwd
dinsdag 16 januari 2018

Muziekplatform VPRO 3voor12 vernieuwd

Muziekliefhebbers zijn nu compleet anders dan tien jaar geleden. VPRO 3voor12 springt daarop in met een vernieuwende website, die snelheid en actualiteit koppelt aan verdieping en achtergrond. Vanaf maandag 20 februari is het nieuwe 3voor12 live.

VPRO 3voor12 springt met de nieuwe site in op de veranderende muziekwereld. De site is ontworpen en gebouwd door VPRO Digitaal, in de conceptfase bijgestaan door ontwerpbureau Fabrique (onder andere bekend van de bekroonde Rijsmuseum website). Het rijke archief van 3voor12 blijft uiteraard online beschikbaar.

De grenzen tussen de mainstream en underground zijn vervaagd, artiesten worden wereldberoemd in een niche en het lijkt wel alsof er elk halfuur een relevante track of clip wordt uitgebracht. Een muziekliefhebber anno 2017 luistert niet alleen binnen zijn eigen hokjes en voorkeuren, maar is een kritische alleseter. 3voor12 sluit vanaf nu nog beter aan bij deze veranderingen en de behoeftes van de muziekliefhebbers.

De nieuwe 3voor12-site maakt een duidelijk onderscheid tussen kort nieuws en achtergrondverhalen. Wie wil kan alles door elkaar consumeren, maar het is gemakkelijker dan ooit om verhalen en nieuwtjes over bijvoorbeeld hiphop en Pinkpop bij elkaar te zien, of juist met een enkele muisklik de diepte in te gaan. Eindredacteur Niels Aalberts: “Meer dan voorheen sluit 3voor12 aan op het online zoek-, lees- en luistergedrag van de moderne muziekliefhebber en festivalbezoeker. Op het nieuwe 3voor12 merk je wanneer Roosmarijn uitzendt op NPO 3FM, we met de gehele redactie en Eva Cleven rondlopen op Best Kept Secret, maar vind je ook playlists, achtergrondverhalen en interviews. We hebben beeld van het moment dat Chance The Rapper in 013 van het podium stuift, maar duiden net zo goed Bowie’s betekenis voor de popmuziek op de dag dat hij overlijdt. Wie na zijn ochtendkrant 3voor12 leest is helemaal bij op het gebied van popmuziek.”

3voor12 is het multimediale platform voor popmuziek van de VPRO. In bijna twintig jaar tijd is 3voor12 uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals: van Pinkpop tot Lowlands, van WOO HAH! tot LeGuessWho en van Amsterdam Dance Event tot Down The Rabbit Hole. Jaarlijks reikt de redactie de 3voor12 Award uit aan het beste Nederlandse album, en wordt er in december op NPO 3FM afgeteld naar 3voor12’s Song van het Jaar.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen