Meer titels bij derde editie NPO Luister Podcast Event
maandag 1 mei 2023

Meer titels bij derde editie NPO Luister Podcast Event

Het NPO Luister Podcast Event krijgt ook dit jaar een vervolg, met wederom meer titels en meer makers. De derde editie vindt plaats op zondag 14 mei in TivoliVredenburg in Utrecht.

Publiek kan dit jaar verdeeld over zes zalen live aanwezig zijn bij het maken van 24 verschillende podcasts (vorig jaar 18). Presentatoren beantwoorden vragen van luisteraars én andere podcastmakers. Een deel van de Event-programmering is ook live op tv te volgen via NPO 1 extra.

Het NPO Luister Podcast Event is de afsluiting van De Week van de Podcast die op maandag 8 mei begint. Tijdens De Week van de Podcast en het NPO Luister Podcast Event laten NPO Radio 1, 2, 5, NPO 3FM, NPO Klassiek, NPO FunX en het audioplatform NPO Luister samen met de publieke omroepen luisteraars kennismaken met het podcastaanbod van NPO. Ook zijn er tijdens De Week van de Podcast kaarten te winnen voor het NPO Luister Podcast Event.

Jurre Bosman, directeur Audio NPO: “We kunnen inmiddels van een traditie spreken: het NPO Luister Podcast Event is voor het derde jaar op rij de afsluiter van De Week van de Podcast en is uitgegroeid tot een mooie ontmoetingsplek voor publiek en programmamakers. We zien de belangstelling voor onze podcasts nog steeds toenemen. Tegelijkertijd werkt de publieke omroep verder aan een geheel nieuwe versie van de NPO Luister-app met een nog gevarieerder aanbod.”

Programma
In vergelijking met vorig jaar zijn er veel nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het NPO Luister Podcast Event. Zo kunnen bezoekers deze keer aanschuiven bij De Jortcast (AVROTROS), hun kennis over dialecten opvijzelen in Het Dialectenbureau (Omroep MAX) en vragen stellen aan het team van de NOS Formule 1-podcast. Het programma Nooit Meer Slapen (VPRO) heeft Arnon Grunberg te gast. Liefhebbers van verhalende podcasts kunnen van alles te weten komen over het maakproces van De Brand in het Landhuis en De Verdwenen Schilderijen van Jopie Huisman (NTR). De laatste nieuwtjes over klassieke muziek zijn te horen in Klassiek Inside (KRO-NCRV). Ruud de Wild is aanwezig met zijn podcast 30 MINUTEN RAUW (PowNed).

Ook is een kijkje mogelijk achter de schermen bij het maakproces van de dagelijkse podcasts De Dag (NOS) en Alledaagse Vragen (BNNVARA). In Geluk Gezocht (Omroep Zwart) gaat Oifik Youssefi, zelf een kind van migranten met een droom, in gesprek met bekende Nederlanders met een migratieachtergrond. Voor kritische politieke beschouwingen is er ruimte in de vertrouwde podcasts Europa Draait Door (VPRO) en De Stemming van Vullings en Van der Wulp (AVROTROS).

Tijdens het NPO Luister Podcastevent wordt ook de NTR Podcastprijs uitgereikt, dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. Zie voor meer informatie, het volledige programma en toegangskaarten podcastevent.npo.nl. NPO 1 extra doet live verslag van de programmering in de zalen Hertz en Club Nine. NPO 1 extra is onder meer gratis te zien via NPO Start.

Bron: NPO/BM

Bericht delen