“Media moeten meer kijken naar de kansen die AI biedt”
woensdag 17 januari 2024

“Media moeten meer kijken naar de kansen die AI biedt”

In de BM Media Lounge, waarin BM een podium biedt aan mediapartijen en mediapersonen die hun eigen interviewpartners kunnen uitnodigen, gaat host Bas van Teylingen, regisseur, schrijver en radiomaker, ditmaal in gesprek met Barnier Geerling van Daisys.

Barnier is een pionier op het gebied van audio en AI in Nederland. Hij is actief als voice-over, is eigenaar van een opleidingsinstituut voor beginnende voice-overs en ook de baas van een het spraaktechnologiebedrijf Daisys. Dat kan text-to-speech produceren op een geloofwaardige manier, met menselijke emoties. Het bedrijf ontwikkelt ook stemmen die in het echt niet bestaan en biedt allerlei mogelijkheden om ze aan te passen.

Barnier Geerling: “De angst voor AI is op zich terecht. Je moet bescherming inbouwen om te voorkomen dat een AI-model zich keert tegen de makers. Maar de media besteden teveel aandacht aan de gevaren van AI, er zou veel meer gekeken moeten worden naar de opportunities. Er zijn bijvoorbeeld nu al mensen die met ChatGPT praten om oplossingen te vinden voor kwesties als liefdesverdriet. Dat kan heel nuttig zijn, zolang ze zich maar realiseren dat het AI is.”

Bron: BM

Bericht delen